Kefta met bloemkoolcouscous en salsa verde

30 MIN
2 personen
Kefta met bloemkoolcouscous en salsa verde

Bloemkoolcouscous is de hype van het moment! Je vermaalt de bloemkool heel fijn, zodat hij lijkt op couscous. Zo lekker en gezond!

Ingrediënten

  • ½ rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g munt
  • 10 g koriander
  • 10 g bladpeterselie
  • ½ limoen
  • 400 g bloemkoolrijst
  • 20 g gember
  • 30 g amandelen
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 kl komijn
  • 4 satéprikker
  • 1 el olijfolie
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de rode ui fijn en pers de knoflook. Pluk de blaadjes munt. Hak de koriander, blaadjes munt en bladpeterselie fijn en meng met de extra vierge olijfolie, de helft van de geperste knoflook en het sap van de aangegeven hoeveelheid limoen. Je kan deze salsa verde ook in een keukenrobot of blender maken. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Schil de gember en rasp fijn. Hak de amandelen grof.
  3. Meng in een kom het gehakt, de komijn, de fijngesneden rode ui en de rest van de knoflook door elkaar. Vorm er brede 'worstjes' van en schuif op een satéstokje. Dit zijn de kefta.
  4. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de kefta goudbruin aan beide kanten. Haal ze uit de pan en zet even opzij, afgedekt met aluminiumfolie. Giet het overtollige vet weg.
  5. Doe de bloemkool, gember en per persoon 3 eetlepels water in de pan en bak al roerend aan voor 3-4 minuten. Kruid met peper en zout. Meng er de grofgehakte amandelen door.
  6. Serveer de bloemkoolcouscous met de kefta en de salsa verde erover gelepeld.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 811.11 kcal
Koolhydraten 23.42 g
waarvan suikers 13.84 g
Vet 64.48 g
waarvan verzadigd 13.05 g
Proteïnen 33.55 g
Vezels 3.18 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin