Lamsfilet met kerstomaatjes

135 MIN
4 personen
Lamsfilet met kerstomaatjes

Een van de lekkerste stukjes van lamsvlees is de lamsfilet. Geserveerd met geroosterde kerstomaatjes is dit een eenvoudig gerechtje maar oh zo lekker.

Ingrediënten

  • 600 g lamsfilets
  • 4 takjes kerstomaten
  • 3 el droge sherry
  • 5 el olijfolie
  • 1 el tijm
  • 1 kl marjolein
  • 1 snufje paprikapoeder
  • 1 snufje korianderpoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng de sherry met 2 eetlepels olijfolie, de marjolein, de paprikapoeder, de korianderpoeder, peper en zout. Wrijf hiermee de lamsfiliets in en laat 2 uur afgedekt marineren in de koelkast.
  3. Let de takjes kerstomaten in een ovenschaal en bestrooi met de tijm, peper en zout. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en schuif in de oven. Laat de tomaatjes 7 minuten garen.
  4. Bak het vlees 3 minuten aan beide kanten in de overige olijfolie op een hoog vuur. Kruid bij met peper en zout.
  5. Haal de lamsfilets uit de pan en blus de pan met de overige marinade. Roer de aanbaksels los en laat even doorwarmen tot een sausje.
  6. Serveer de kerstomaatjes met de lamsfilets en schenk er een beetje saus bij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 528.6 kcal
Koolhydraten 11.47 g
waarvan suikers 2.41 g
Vet 37.65 g
waarvan verzadigd 11.61 g
Proteïnen 34.43 g
Vezels 3.32 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin