Lamsbrochettes met tzatziki

35 MIN
4 personen
Lamsbrochettes met tzatziki

De lekkerste brochettes maak je zelf! Hier met sappige lamsfilets, paprika, rode ui en kerstomaatjes. Serveer met frisse tzatziki in Turks brood, zalig!

Ingrediënten

  • 500 g lamsfilets, in blokjes
  • 1 Turks brood, in stukken
  • 8 kerstomaten, gehalveerd
  • 1 gele paprika, in stukken
  • 1 rode ui, in partjes
  • 2 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl oregano, gedroogd
  • peper en zout
  • Voor de tzatziki

  • 400 ml Griekse yoghurt
  • 1 komkommer
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Rijg afwisselend de lamsblokjes, de kerstomaten, de paprika en de rode ui op lange spiesjes. Schik de spiesjes in een schaal.
  2. Meng de olijfolie met het citroensap, de oregano, peper en zout. Schenk over de spiesjes en laat even marineren.
  3. Rasp ondertussen de komkommer grof. Bestrooi met zout en laat even uitlekken in een vergiet.
  4. Klop de Griekse yoghurt op met de wijnazijn en de olijfolie. Roer er de komkommer en de knoflook onder en kruid bij met peper en zout.
  5. Rooster de gemarineerde spiesjes 8-10 minuten op de grill. Keer geregeld om.
  6. Serveer de lamsbrochettes met de tzatziki en het Turks brood.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 697.52 kcal
Koolhydraten 64.92 g
waarvan suikers 12.25 g
Vet 29.8 g
waarvan verzadigd 10.38 g
Proteïnen 40.13 g
Vezels 3.32 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin