Lactosevrije pancakes

30 MIN
18 stuks
Lactosevrije pancakes

In het weekend mag het ontbijt al eens wat anders zijn. Waarom niet een keer American style met deze pancakes van amandelmelk? Met banaan, blauwe besjes en pecannoten wordt het een echt feest. En wie pancake zegt, zegt maple syrup. Die mag natuurlijk niet ontbreken.

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 100 g blauwe bessen
  • 50 g pecannoten
  • 260 g bloem
  • 2 el suiker
  • 2 el bakpoeder
  • 2 kl bicarbonaat
  • 500 ml amandelmelk
  • 2 kl ciderazijn
  • 4 el ahornsiroop
  • arachideolie
  • snufje zout

BEREIDING

  1. Doe de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom en meng. Roer er de amandelmelk en 2 el arachideolie door.
  2. Voeg het bicarbonaat toe en dan de ciderazijn. Het gaat bubbelen, maar dat hoort zo. Mix alles nu goed door elkaar.
  3. Verhit arachideolie in een antikleefpan en bak pannenkoekjes van het beslag.
  4. Snij de bananen in plakjes. Serveer de pannenkoeken met ahornsiroop, plakjes banaan, blauwe bessen en pecannoten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 116.31 kcal
Koolhydraten 20.16 g
waarvan suikers 7.71 g
Vet 2.66 g
waarvan verzadigd 0.32 g
Proteïnen 2.3 g
Vezels 1.22 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin