Laagjesschotel met pompoen

50 MIN
4 personen
Laagjesschotel met pompoen

Een originele en lekker herfstige laagjesschotel met pompoen, pastinaak en kippengehakt. Werk af met pompoenpitjes, heerlijk!

Ingrediënten

  • 600 g kippengehakt
  • 1 flespompoen, geschild en in blokjes
  • 3 pastinaken, geschild en in blokjes van 1 cm
  • 300 g spinazie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 kl tijm
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 50 g pompoenpitten
  • 2 kl olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Gaar de blokjes flespompoen in kokend gezouten water in ongeveer 15 minuten.
  2. Verhit 1 koffielepel olijfolie in een ruime pan en stoof de ui glazig. Voeg het kippengehakt toe. Kruid met peper en zout. Schep het gehakt regelmatig om en laat mooi uitbakken. Schep uit de pan in een ovenschotel.
  3. Bak nu de blokjes pastinaak 5 minuten aan in dezelfde pan in 1 koffielepel olijfolie, voeg 1 koffielepel gedroogde tijm toe. Kruid met peper en zout. Schep de blokjes pastinaak op het gehakt in de ovenschotel.
  4. Stoof de spinazie samen met het fijngehakte teentje knoflook kort aan, opnieuw in 1 koffielepel olijfolie. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Schik de spinazie bovenop de blokjes pastinaak.
  5. Giet de pompoenblokjes af en mix met een staafmixer tot een puree, kruid met 1 koffielepel paprikapoeder, peper en zout. Schep bovenop de spinazie en strijk mooi glad vanboven. Strooi er de pompoenpitten bovenop. Zet de schotel 15 minuten in de voorverwarmde oven en dien onmiddelijk op.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 480.96 kcal
Koolhydraten 39.32 g
waarvan suikers 8.38 g
Vet 16.23 g
waarvan verzadigd 3.71 g
Proteïnen 40.24 g
Vezels 10.85 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin