Kwartels met savooistoemp en cognacsaus

35 MIN
4 personen
Kwartels met savooistoemp en cognacsaus

Een edel stukje gevogelte, met daarbij een lekker stevige stoemp met een verfijnd sausje bij, dat is deze kwartel met savooistoemp en cognacsaus. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 8 kwartels
  • 150 g gezouten spek, in blokjes
  • 800 g aardappelen, geschild en in stukken
  • 1 savooikool, grof gesneden
  • 1 eidooier
  • 100 ml melk
  • 30 ml cognac
  • 150 ml room
  • 4 klontjes boter
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen en savooikool gaar in gezouten water. Giet af. Voeg het eigeel, een klontje boter en de melk bij de aardappelen en kool. Stamp fijn tot puree.
  2. Bak de spekblokjes in een klontje boter. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Doe ze nadien bij de puree. Kruid af met nootmuskaat, peper en zout. Laat de puree even rusten, maar houd warm.
  3. Bak de kwartels gaar in voldoende boter tot ze goudbruin zien. Haal ze uit de pan en houd warm.
  4. Schenk de cognac bij het aanbaksel, laat warm worden en flambeer. Voeg er de room bij en laat inkoken. Kruid af met peper en zout.
  5. Serveer de puree samen met de kwartel en saus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1042.51 kcal
Koolhydraten 47.49 g
waarvan suikers 10.35 g
Vet 80.67 g
waarvan verzadigd 33.12 g
Proteïnen 27.93 g
Vezels 12.2 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin