Kwarteleitjes in gelei

120 MIN
4 personen
Kwarteleitjes in gelei

Ingrediënten

  • 150 g sperziebonen, in julienne
  • 2 wortelen, in julienne
  • 150 g erwten
  • 4 kwarteleieren
  • 800 ml kippenbouillon
  • 10 blaadjes gelatine
  • 1 handvol kervelblaadje
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de kwarteleitjes in 5 minuten hard in kokend water. Laat ze schrikken onder koud water. Pel en halveer de eitjes.
  2. Kook de boontjes 10 minuten gaar in gezouten water. Doe er na 5 minuten de wortelen en erwten bij en laat ze meekoken. Giet alles af.
  3. Laat ondertussen de gelatineblaadjes weken in koud water.
  4. Breng de kippenbouillon aan de kook. Kruid bij met peper en zout.
  5. Knijp de gelatineblaadjes uit en leg ze in de bouillon. Roer goed om met een garde tot de blaadjes zijn opgelost. Laat afkoelen.
  6. Zet 4 kleine potjes in een schaal gevuld met water en ijsblokjes. Verdeel een soeplepel bouillon over de vier potjes. Laat de bouillon walsen zodat de randen bedekt zijn en schenk de overtollige bouillon terug.
  7. Verdeel enkele blaadjes kervel en wat groenten over de potjes. Leg er de halve eitjes op met de dooier naar boven. Verdeel opnieuw een soeplepel bouillon over de potjes en zet ze in de koelkast.
  8. Verdeel opnieuw een laag kervel en groenten over de potjes zodra de gelei is opgesteven. Overgiet opnieuw met bouillon en zet weer in de koelkast. Herhaal dit ritueel tot alle potjes vol zijn. Laat de potjes gelei enkele uren rusten in de koelkast.
  9. Laat de opgesteven gelei uit de potjes glijden op een bord en serveer koud.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 152.52 kcal
Koolhydraten 14.73 g
waarvan suikers 3.03 g
Vet 3.88 g
waarvan verzadigd 0.61 g
Proteïnen 13.06 g
Vezels 4.87 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin