Kruidige kip met platbrood, rode koolsla en yoghurtsaus

30 MIN
2 personen
Kruidige kip met platbrood, rode koolsla en yoghurtsaus

Foodbagchef Caroline: "Ik presenteer jullie een bordje vol Midden-Oosterse smaken! Veel kleur, veel textuur en veel smaak, zo heb ik het graag. Jij ook?"

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • ½ citroen
  • 2 wortelen
  • 300 gr kippendijen
  • 2 kl shoarmakruiden
  • 200 gr gesneden rode kool
  • 2 stuks platbrood
  • 125 gr volle yoghurt
  • 50 gr kruidensla
  • olijfolie
  • 1 kl suiker
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier (zie tip).
  2. Pers de knoflook. Spoel de citroen en boen goed schoon. Rasp de schil en pers het sap. Snijd de wortel in frietjes (schillen hoeft niet) en de kip in blokjes van 2 cm.
  3. Marinade: meng de helft van het citroensap met de knoflook, 1,5 el olijfolie per persoon, de shoarmakruiden en een flinke snuif zout en zwarte peper. Schep de kip en de wortel door de marinade. Schik op de bakplaat en rooster 15-20 min. in de oven. Schep halverwege om.
  4. Rode kool: meng de rode kool met de rest van het citroensap, een snuifje zout en de suiker. Kneed even met je handen. Laat marineren.
  5. Rooster het platbrood 5 min. mee in de oven, tot het warm en krokant is.
  6. Yoghurtsaus: meng de yoghurt met de citroenzeste, een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper.
  7. Controleer of de kip en wortel gaar zijn. Serveer het platbrood met de kip, wortel, rode koolsla, kruidensla en yoghurtsaus. Smakelijk!
  8. TIP: Geen zin om de oven aan te zetten? Je kan de kip en wortel ook bakken in de pan en het platbrood roosteren in de broodrooster.