Kruidige gehaktballetjes met geroosterde groentefrietjes en yoghurtdressing

30 MIN
2 personen
Kruidige gehaktballetjes met geroosterde groentefrietjes en yoghurtdressing

Kleurrijk, lekker gezond en vol van smaak! Ontdek dit zalige recept: ovengeroosterde groentefrietjes met kruidige gehaktballetjes bij en een frisse yoghurtdressing. Zorgeloos genieten, zo moet het!

Ingrediënten

  • 2 wortelen
  • 1 pastinaak
  • 2 zoete aardappelen
  • ½ courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 1 sjalot
  • 10 g krulpeterselie
  • 300 g gemengd gehakt
  • ½ potje magere Griekse yoghurt
  • 3 el olijfolie
  • 2 el mayonaise
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortelen en pastinaak en snij in frietjes. Was en snij de zoete aardappel in frietjes. Snij de courgette in frietjes (je hebt de zachte kern niet nodig). Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de groentefrietjes en de ongepelde knoflook. Besprenkel met 2/3de van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  2. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Snij de sjalot heel fijn. Hak de peterselie fijn. Doe het gehakt in een kom, samen met de helft van de sjalot, de helft van de fijngehakte peterselie, de tijm en een snuf peper en zout, en meng goed. Rol 5 gehaktballetjes per persoon met vochtige handen. Verhit de rest van de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin in 5 minuten. Schep ze uit de pan en leg ze bij de groentefrietjes. Laat 8 minuten meegaren met de groentefrietjes.
  3. Haal de knoflook uit de oven, verwijder het vel en plet fijn. Doe de aangegeven hoeveelheid yoghurt, mayonaise, de geplette knoflook, de rest van de fijngesneden sjalot en de rest van de fijngehakte peterselie in een kommetje en meng. Kruid met peper en zout. Dit is de yoghurtdressing.
  4. Serveer de groentefrietjes met de gehaktballetjes en de yoghurtdressing.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 789.1 kcal
Koolhydraten 41.32 g
waarvan suikers 13.93 g
Vet 54.38 g
waarvan verzadigd 12.81 g
Proteïnen 31.59 g
Vezels 10.49 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin