Kruidige couscoussalade caprese

20 MIN
2 personen

Wat denk je van deze heerlijke variatie op een Italiaanse favoriet, salade caprese, met een Midden-Oosterse twist? Moet je proberen!

Ingrediënten

  • 30 g cashewnoten
  • 1 teentje knoflook
  • ½ groentebouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 30 g rozijnen
  • 1 el baharat
  • 1 el kurkuma
  • 250 g kerstomaten
  • 10 g munt
  • 1 bol mozzarella
  • 1 limoen
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Hak de cashewnoten grof. Pers de knoflook.
  2. Kook per persoon 125 milliliter water en los er een half bouillonblokje in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  3. Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan en bak de geperste knoflook en cashewnoten kort aan. Verlaag het vuur en voeg de rozijnen, baharat en kurkuma toe. Laat nog 2 minuten bakken en schep dan uit de pan. Zet even opzij.
  4. Snij de kerstomaatjes in 2. Hak de blaadjes munt fijn. Scheur de mozzarella in gelijke stukjes en leg in een kommetje. Was en rasp de schil van de limoen en verdeel over de mozzarella. Schenk er de rest van de olijfolie bij en kruid met peper en zout. Schep alles goed door elkaar en laat de mozzarella kort marineren.
  5. Meng de gebakken look, cashewnoten en rozijnen door de couscous. Voeg ook de kerstomaatjes en de helft van de gehakte munt toe. Breng op smaak met peper en zout en het sap van de limoen. Meng goed door elkaar.
  6. Serveer de couscous met de gemarineerde mozzarella erover verdeeld en werk af met de rest van de fijngehakte munt.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 621.06 kcal
Koolhydraten 42.49 g
waarvan suikers 19.2 g
Vet 39.89 g
waarvan verzadigd 13.37 g
Proteïnen 22.43 g
Vezels 5.71 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin