Kruidensalade met kwarteleitjes

10 MIN
4 personen
Kruidensalade met kwarteleitjes

Een leuk voorgerechtje, of lekker als bijgerecht bij bijvoorbeeld een stukje vis: een frisse kruidensalade, met daarbij schattige gepocheerde kwarteleitjes

Ingrediënten

  • 30 g veldsla
  • 30 g rucola
  • 50 g pijnboompitten, geroosterd
  • 8 kwarteleieren
  • 2 kl azijn
  • 2 kl wijnazijn
  • 2 el walnotenolie
  • 1 el dragon, fijngehakt
  • 1 el kervel, fijngehakt
  • 1 el bieslook, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot water aan de kook en giet er de azijn in. Breek 1 kwarteleitje in een apart kopje. Verlaag het vuur en leg er voorzichtig het eitje in. Laat 2 minuten pocheren en schep het er dan terug uit. Herhaal dit met de rest van de kwarteleitjes.
  2. Meng voor de dressing de wijnazijn met de walnotenolie. Kruid met peper en zout naar smaak.
  3. Meng de veldsla en rucola in een kom. Breng op smaak met dragon, kervel en bieslook. Roer er de vinaigrette door.
  4. Verdeel de salade en pijnboompitten over 4 kommetjes. En werk af met 2 kwarteleitjes. Kruid met peper en zout.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 232.91 kcal
Koolhydraten 5.96 g
waarvan suikers 0.09 g
Vet 18.76 g
waarvan verzadigd 1.6 g
Proteïnen 9.7 g
Vezels 0.88 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin