Krokante vis met tartaarsaus met komkommersalade en aardappelen
30 MIN
2 personen
Wij steken al graag eens de handen uit de mouwen. Vergeet de kant-en-klare diepgevroren fishsticks. Wij maken ze gewoon zelf. Met ons handige paneertrucje is het kinderspel. Beloofd!
Ingrediënten
400 gr vastkokende aardappelen
10 gr bieslook
1 sjalot
125 gr volle yoghurt
300 gr witte visfilet
50 gr paneermeel
2 wortelen
1 komkommer
olijfolie
boter
2 el bloem
snuifje paprikapoeder
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snijd de aardappelen in stukken van 3 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water in een pot met een snuif zout en kook beetgaar in 15 min.
Snelle tartaarsaus: hak de bieslook en schep de helft in een kommetje. Pel de sjalot en snipper fijn. Schep samen met de yoghurt bij de bieslook. Roer goed door elkaar en breng op smaak met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper.
Gepaneerde vis: verdeel elk stuk vis in drie grote stukken. Meng de bloem met 5 el water in een diep bord tot een vloeibaar beslag. Giet het paneermeel in een ander diep bord en kruid met het paprikapoeder, zout en zwarte peper (zie tip). Haal de stukken vis eerst één voor één door het beslag en vervolgens één voor één door het paneermeel. Zet opzij.
Smelt een flinke klont boter in een pan op middelhoog vuur en bak de stukken vis 2-3 min. aan beide kanten goudbruin in de bruisende boter. Kruid met zout en zwarte peper. Controleer of de vis gaar is: als hij nog een beetje glazig is en je ‘m vlot uit elkaar kan trekken met een vork, is hij perfect.
Snijd de wortel en komkommer in frietjes (schillen hoeft niet).
Serveer de vis met de gekookte aardappelen, tartaarsaus en groentefrietjes. Werk af met de rest van de bieslook. Smakelijk!
TIP: Wil je je paneermeel nog wat kruidiger? Voeg er dan eens een snuifje currypoeder of wat look aan toe!