Krokante pladijsreepjes met boontjes en tomaten

30 MIN
4 personen
Krokante pladijsreepjes met boontjes en tomaten

Goujonettes zijn gefrituurde pladijsreepjes in een krokant jasje. Serveer met een fris slaatje met boontjes en tomaten, en tartaarsaus.

Ingrediënten

  • 600 g pladijsfilets, in reepjes
  • 400 g tomatenblokjes
  • 500 g sperziebonen
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 citroen, in partjes
  • 200 g broodkruim
  • 1 eiwit, losgeklopt
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 kl suiker
  • frituurolie
  • 2 el olijfolie
  • 1 el basilicum, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Blancheer de bonen en laat schrikken onder ijskoud water. Zet ze even apart.
  2. Stoof de ui en knoflook bruin in de olijfolie. Strooi er de suiker over en laat karameliseren. Schenk er de azijn over en laat 1 minuut koken. Doe de tomatenblokjes en basilicum mee in de pan. Kruid met peper en zout naar smaak. Laat onafgedekt 5 minuten pruttelen. Voeg er de bonen aan toe en laat doorwarmen.
  3. Haal ondertussen de pladijsreepjes door het losgeklopte eiwit en bestrooi ze met het broodkruim. Frituur ze goudbruin in een warme friteuse op 180 °C. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Verdeel de bonen en tomaat over de borden en leg er de krokante visreepjes naast. Serveer met wat citroenpartjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 593.78 kcal
Koolhydraten 54.24 g
waarvan suikers 12.68 g
Vet 23.8 g
waarvan verzadigd 3.63 g
Proteïnen 38.43 g
Vezels 8.92 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin