Krokante kip met appelmoes, regenboogwortelen, appelmoes en geroosterde krieltjes

35 MIN
2 personen
Krokante kip met appelmoes, regenboogwortelen, appelmoes en geroosterde krieltjes

Foodbagchef Sofie: "Kip is ontzettend veelzijdig. Deze variant met een krokant panko-jasje is perfect voor alle leeftijden. De appelmoes is gepimpt met een snuifje kaneel en gember, helemaal in herfstthema!"

Ingrediënten

  • 300 gr gekleurde wortelen
  • 400 gr krielaardappelen
  • 2 rode appels
  • 20 gr gember
  • 50 gr panko
  • 10 gr sesamzaadjes
  • 2 kipfilets
  • 50 gr baby leaf salade
  • olijfolie
  • olie
  • 1 el tarwebloem
  • snuifje kaneelpoeder
  • ½ el witte wijnazijn
  • 1 kl honing
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Halveer de wortel in de lengte, dikkere exemplaren snijd je in 4 (schillen hoeft niet). Halveer de krieltjes (schillen hoeft niet). Hussel de krieltjes en wortel op de bakplaat door elkaar met een scheut olijfolie, zout en zwarte peper. Rooster 20-25 min. in de oven, tot de krieltjes en wortel beetgaar zijn.
  3. Pittige appelmoes: schil intussen de appel en snijd in blokjes van 2 cm. Rasp de gember tot je ongeveer 1 kl per persoon hebt. Smelt een klont boter in een pot en voeg de appel, gember, het kaneelpoeder (optioneel) en een scheutje water toe. Stoof de appel op zacht vuur met het deksel op de pot, tot die helemaal zacht is. Roer af en toe om en zorg dat het vuur niet te hoog staat.
  4. Paneer de kip: meng de bloem met ongeveer 3 el water in een diep bord tot een vloeibaar beslag. Kruid het beslag met zout en zwarte peper. Schep de panko in een ander diep bord, samen met de sesamzaadjes (zie tip). Snijd de kipfilet in kleinere lapjes van ongeveer 5 cm. Haal de kip eerst door het beslag en vervolgens door de panko met sesamzaadjes.
  5. Verhit een flinke scheut (neutrale) olie in een pan, op middelhoog vuur. Bak de kip gaar, goudbruin en krokant. Haal uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Dressing: meng de witte wijnazijn met de honing en een scheutje olijfolie. Kruid met flink wat zout en zwarte peper. Schep de dressing vlak voor het serveren onder de sla.
  7. Controleer of de krieltjes en wortel gaar zijn. Serveer met de krokante kip, appelmoes en salade on the side. Smakelijk!
  8. TIP: Heb je zin om wat met kruiden te experimenteren? Probeer eens wat paprikapoeder, currypoeder of knoflookpoeder door de panko te mengen.