Foodbagchef Caroline: "Vandaag serveer ik een klassieker van jewelste: kotelet met rode kool en patatjes. Ga jij voor gekookte of gebakken patatjes? Dat
kies je volledig zelf, smaken zal het sowieso."
Ingrediënten
400 gr gesneden rode kool
1 rode appel
400 gr vastkokende aardappelen
2 varkenskoteletten
4 el pickles
boter
1 el bruine suiker
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Smelt een klont boter in een pot. Voeg de rode kool en een scheutje water toe. Snijd de appel in blokjes (schillen hoeft niet) en voeg toe. Voeg ook de bruine
suiker toe. Laat 20-25 min. pruttelen op zacht vuur. Voeg een extra scheutje water toe als al het vocht verdampt is.
Snijd de aardappelen in stukken van zo'n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
Smelt een klontje boter in een pan op hoog vuur. Kruid de kotelet met zout en zwarte peper en bak 2-3 min. aan beide zijdes, dan is die mooi rosé. Heb je het
vlees liever wat meer doorbakken? Laat dan een minuutje langer in de pan liggen. Haal uit de pan en laat rusten.
Optioneel: bak de gekookte aardappelen extra krokant in de pan van de kotelet met een klontje boter.
Breng de rode kool op smaak (zie tip). Serveer de kotelet met de rode kool, de aardappelen en een schepje pickles. Smakelijk!
TIP: Iedereen kruidt z’n rode kool graag anders. Zoek jouw perfecte balans tussen zout, zoet (extra bruine suiker of perenstroop),
zuur (balsamico of rode wijnazijn) en kruidig (probeer eens een snuifje kaneel).