Korean fried pork burger met komkommer en koolsla

25 MIN
2 personen
Korean fried pork burger met komkommer en koolsla

Chef Claire: "Ik liet me inspireren door Tangsuyuk, een populair, Chinees- Koreaans gerecht met varkensvlees in zoetzure saus. Ik geef er nog een twist aan en serveer het tussen een broodje. Zo kan je die heerlijk gemakkelijk weghappen op een zomeravond."

Ingrediënten

  • 20 gr gember
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl srirachasaus
  • 1 el ketchup
  • 10 ml sojasaus
  • 10 gr sesamzaadjes
  • 300 gr spiering
  • 150 gr gesneden witte kool
  • 100 gr gesneden rode kool
  • 1 minikomkommer
  • 1 el sesamolie
  • 4 panini broodjes
  • olie
  • 2 el maïszetmeel
  • 1 el azijn
  • 2 kl mayonaise
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C voor de broodjes. Je kan ze ook in de broodrooster roosteren, dan heb je de oven niet nodig voor dit gerecht.
  2. Marinade: rasp de gember en knoflook in een steelpan. Voeg 1/2 el neutrale olie per persoon, de azijn, srirachasaus, ketchup, sojasaus, sesamzaadjes en een snuif zout toe. Zet op laag vuur en laat opwarmen. Voeg (optioneel) wat honing of suiker toe.
  3. Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd vervolgens in flinterdunne plakjes. Schep om in een kom met het maïszetmeel tot elk stukje met een laagje bedekt is (zie tip).
  4. Kneed de witte en rode kool 30 sec. met je handen. Zo wordt die zachter en makkelijker verteerbaar. Snijd de komkommer in dunne plakjes en voeg toe. Breng op smaak met (optioneel) mayonaise, zout en zwarte peper.
  5. Verhit de sesamolie en een scheutje neutrale olie in een (wok)pan op hoog vuur. Bak het vlees in een paar minuten goudbruin. Haal van het vuur en schep de marinade door het vlees (in de pan of in het steelpannetje), tot elk stukje met wat marinade is bedekt.
  6. Rooster de broodjes 5 min. in de oven of broodrooster.
  7. Beleg de broodjes met de koolsla en het vlees. Smakelijk!
  8. Tip: door het maïszetmeel zal de marinade straks lekker aan het vlees blijven plakken.