Koreaanse hartige pannenkoek met scampi

30 MIN
2 personen
Koreaanse hartige pannenkoek met scampi

Heb je al eens van 'pajeon' gehoord? Toegegeven, de Koreaanse keuken is nog maar weinig bekend bij ons. Maar daar brengen wij graag verandering in, want het is werkelijk overheerlijk! We bakken hartige pannenkoeken met scampi's en een lekker dipsausje, werkelijk een overheerlijke combinatie!

Ingrediënten

  • 3 lente-uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 bio-eieren
  • 2 wortelen
  • ½ limoen
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 kl chilivlokken
  • 20 scampi's
  • 3 el plantaardige olie
  • 200 g bloem
  • 3 el maïszetmeel
  • ½ kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Pers de knoflook. Breek de eieren in een kommetje en klop los. Schil de wortelen en rasp ze met een grove rasp.
  2. Doe de bloem, het maïszetmeel, de suiker en een snufje zout in een kom en meng. Maak een kuiltje in het midden en voeg per persoon 125 milliliter water, de losgeklopte eieren en de helft van de geperste knoflook toe. Meng door elkaar tot je een kleverig deeg hebt. Er mogen nog wat klonters inzitten. Voeg de helft van de lente-uitjes en de helft van de wortelen toe.
  3. Pers de limoen in een kommetje en meng er de sojasaus, sesamolie en chilivlokken door (gebruik minder als je niet van pittig houdt). Dit is de dipsaus.
  4. Bak per persoon een pannenkoek. Verhit 1/3de van de plantaardige olie in een antikleefpan en giet de helft (of 1/3de voor 3 personen of 1/4de voor 4 personen) van het beslag in. Bestrooi met de rest van de wortelen en de helft van de resterende lente-uitjes en duw lichtjes aan, zodat de groenten in het deeg kleven.
  5. Laat 4-5 minuten bakken tot de onderkant mooi goudbruin kleurt en draai dan de pannenkoek om en bak de andere kant. Hou de gebakken pannenkoeken warm in een oven van 100 °C.
  6. Kruid de scampi's met peper en zout. Verhit de rest van de plantaardige olie in een pan en roerbak de scampi's met de rest van de knoflook 3-4 minuten.
  7. Serveer een pannenkoek per persoon met de gebakken scampi's erboven op en de dipsaus erbij en werk af met de rest van de lente-ui.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 986.12 kcal
Koolhydraten 106.61 g
waarvan suikers 14.47 g
Vet 39.3 g
waarvan verzadigd 6.36 g
Proteïnen 47.83 g
Vezels 7.06 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin