Koreaanse bowl met gehakt, rijst en paksoi

25 MIN
2 personen
Koreaanse bowl met gehakt, rijst en paksoi

Foodbagchef Deborah: "Ik liet me inspireren door een populair, Koreaans rundsvleesgerecht 'bulgogi', dat letterlijk 'vuurvlees' betekent. Het gehakt wordt op smaak gebracht met saus en groenten zoals knoflook, wortel en lente-ui."

Ingrediënten

  • 125 gr volkoren rijst
  • 1 teentje knoflook
  • 3 wortelen
  • 1 baby paksoi
  • 20 gr verse gember
  • 300 gr steak haché (rund)
  • 20 ml sojasaus
  • 1 stengel lente-ui
  • olie
  • 2 el bruine suiker
  • chilivlokken, naar smaak
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Pers intussen de knoflook. Hak de wortel zo fijn mogelijk (schillen hoeft niet) (zie tip). Halveer de paksoi in de lengte. Rasp de gember tot je 0,5 kl per persoon hebt.
  3. Verhit een scheut olie in een (wok)pan en bak de steak haché, samen met de knoflook en wortel, rul door die met een vork of spatel in stukken te prakken. Roer niet te veel, zo krijgt het gehakt de kans om krokant te bakken.
  4. Meng de sojasaus, gember, bruine suiker en (optioneel) chilivlokken onder elkaar in een kommetje en schep het bij het gehakt. Schep goed onder elkaar. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
  5. Haal de gehaktmengeling uit de pan en houd warm. Verhit opnieuw een scheutje olie in de pan op hoog vuur en bak de paksoi 5-8 min. Snipper intussen de lente-ui fijn.
  6. Serveer de rijst met het gehakt en de paksoi. Werk af met de lente-ui. Smakelijk!
  7. TIP: Gebruik een hakmolen als je dat hebt.