Koninginnenhapje met broccoli en erwtjes

45 MIN
4 personen
Koninginnenhapje met broccoli en erwtjes

Dit koninginnenhapje met broccoli en erwtjes is een licht, vegetarisch alternatief op klassieke vol-au-vent, en bovendien erg feestelijk om te serveren.

Ingrediënten

  • 8 vierkantjes bladerdeeg
  • 1 broccoli, in roosjes
  • 200 g champignons, in kwartjes
  • 250 g erwten
  • 2 el bloem
  • 1 l groentebouillon
  • 150 ml lichte room
  • 3 klontjes boter
  • 1 bosje peterselie
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Bestrijk de plakjes bladerdeeg lichtjes met een klontje boter. Verdeel ze over een met bakpapier bedekte bakplaat. Leg enkele bakbonen in het midden van de plakjes zodat de randen kunnen rijzen. Plaats 20 minuten in de oven.
  3. Kook de broccoli gaar in gezouten water. Laat de erwten een minuutje meekoken en giet de groenten af. Schrik ze onder koud water en laat uitlekken.
  4. Verhit 2 klontjes boter in een kookpot en voeg de bloem toe. Roer tot een roux en giet er de bouillon bij. Kruid bij met nootmuskaat, peper en zout. Laat al roerend indikken.
  5. Voeg de broccoliroosjes, de erwtjes en de rauwe champignons toe. Schenk er de room bij en roer goed om.
  6. Vul de bladerdeegbakjes met het mengsel. Verlaag de oventemperatuur tot 180 °C en plaats ze nog 5 minuten in de oven. Werk af met de peterselie en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 747.11 kcal
Koolhydraten 55.23 g
waarvan suikers 6.02 g
Vet 50.76 g
waarvan verzadigd 26.65 g
Proteïnen 15.74 g
Vezels 7.41 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin