Konijnstoofpotje en croute

95 MIN
4 personen
Konijnstoofpotje en croute

Een erg verrassende manier om een stoofpotje te presenteren, met een bladerdeegdakje. Dit konijnstoofpotje ‘en croute’ is een zalige herfstklassieker.

Ingrediënten

  • 4 konijnenbouten
  • 4 vierkantjes bladerdeeg
  • 300 g kastanjechampignons
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 3 jeneverbessen
  • 45 g bloem
  • 1 eidooier, opgeklopt
  • 200 ml witte wijn
  • 400 ml kippenbouillon
  • 60 g boter
  • 1 el truffelolie
  • 1 el olijfolie
  • 1 laurierblaadje
  • 2 takjes tijm
  • 1 el bieslook
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de bouten goudbruin. Haal ze uit de pan. Stoof kort in dezelfde pan de ui, de knoflook, de tijm, de laurier en de jeneverbessen. Leg er opnieuw de konijnenbouten in. Blus het geheel met de wijn en de bouillon. Zet het deksel op de pan en laat een dik uur sudderen.
  3. Schep de bouten uit de pan en laat afkoelen. Haal het vlees eraf. Zeef het kookvocht en vang het op. Zet even opzij.
  4. Laat 40 gram boter smelten in een pan en roer er de bloem door. Laat goed opwarmen. Doe het kookvocht erbij en laat al roerend binden. Voeg er dan het konijn aan toe.
  5. Bak de champignons in de overige boter. Kruid met peper en zout en voeg ze toe aan de saus.
  6. Verdeel de ragout over 4 afzonderlijke ovenschaaltjes. Besprenkel met een beetje truffelolie naar smaak. Werk af met bieslook. Dek ze af met een vel bladerdeeg en bestrijk met het eigeel. Zet de schaaltjes 5 tot 8 minuten in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 942.43 kcal
Koolhydraten 32.44 g
waarvan suikers 4.83 g
Vet 58.85 g
waarvan verzadigd 23.01 g
Proteïnen 60.99 g
Vezels 3.97 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin