Konijnstoofpot met kikkererwten

75 MIN
4 porties
Konijnstoofpot met kikkererwten

Ingrediënten

  • 400 g konijnen, in stukken
  • 225 g aardappelen, gehalveerd, nieuwe
  • 400 g kikkererwten, uitgelekt
  • 200 g tomaten, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 2 uien, grof gehakt
  • 3 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 sinaasappel, geperst en geraspt
  • 250 ml witte wijn
  • 250 ml kippenbouillon
  • 2 el olijfolie
  • 2 plukjes saffraandraadjes, verkruimeld
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes oregano, grof gehakt
  • 3 el peterselie, fijngehakt
  • 1 el paprikapoeder
  • ½ kl chilipoeder
  • ½ kl komijnpoeder
  • 1 snufje kaneelpoeder
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kruid het vlees met peper en zout. Bak ze goudbruin in olijfolie. Voeg er al roerend de uien, de knoflook en de rode paprika aan toe. Breng op smaak met paprikapoeder, chilipoeder, komijn, laurierblaadjes en kaneel. Roer goed om.
  2. Schenk er na enkele minuten de wijn en de bouillon bij. Roer goed om en doe er de tomaten, de tomatenpuree en twee eetlepels peterselie bij. Dek af en breng aan de kook. Verlaag het vuur zodra het kookt en laat 30 minuten sudderen.
  3. Laat ondertussen de verkruimelde saffraandraadjes 15-20 minuten weken in 4 eetlepels heet water.
  4. Voeg het water en de saffraan samen met de kikkererwten en de aardappelen toe aan de stoofpot. Kruid met oregano, sinaasappelzeste en het sap. Roer om en laat nog 25 minuten indikken en sudderen. Breng verder op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel over de borden en werk af met de rest van de peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 554.94 kcal
Koolhydraten 37.98 g
waarvan suikers 9.23 g
Vet 22.05 g
waarvan verzadigd 5.09 g
Proteïnen 33.94 g
Vezels 12.29 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin