Konijn met rozemarijn

60 MIN
4 personen
Konijn met rozemarijn

Ingrediënten

  • 1 konijn
  • 8 aardappelen, in stukken
  • 2 courgettes, in blokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 dl kippenbouillon
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl boter
  • 8 takjes rozemarijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Vermeng de groenten in een grote, diepe ovenschaal. Besprenkel ze met de olijfolie en leg er de rozemarijn bij. Kruid met peper en zout. Zet 15 minuten, onafgedekt, in het midden van de oven.
  3. Breng de kippenbouillon aan de kook.
  4. Kruid ondertussen de stukken konijn met peper en zout. Braad rondom goudbruin in boter.
  5. Leg de stukken konijn op de groenten. Schenk er de hete bouillon bij en zet afgedekt, nog 30 minuten in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 820.65 kcal
Koolhydraten 27.45 g
waarvan suikers 10.51 g
Vet 44 g
waarvan verzadigd 13.11 g
Proteïnen 77.26 g
Vezels 5.72 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin