Koekjes van raapjes met gerookte zalm en rucola

25 MIN
4 personen
Koekjes van raapjes met gerookte zalm en rucola

Raapjes, een vergeten groente? Niet bij ons hoor. Wij maken er zelfs koekjes van, yum. Heerlijke koekjes vergezeld van een plakje gerookte zalm, wat mierikswortelsaus en een handvol rucola. Wat een smakencombinatie!

Ingrediënten

  • 300 g gerookte zalm
  • 4 rapen
  • 100 g rucola
  • 1 bosje bieslook, fijngesneden
  • 1 el mierikswortelpasta
  • 150 g bloem
  • 2 bio-eieren, losgeklopt
  • 3 el yoghurt
  • 3 el mayonaise
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil en rasp de raapjes met een grove rasp of keukenrobot. Doe in een kom, samen met de eieren, de helft van de bieslook, de bloem, peper en zout. Meng goed.
  2. Meng de mayonaise met de yoghurt, een snufje zout en de mierikswortelpasta.
  3. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en schep hoopjes van de raapmengeling in de pan, duw plat met een spatel. Draai ze na 4 minuten om en bak de andere kant.
  4. Serveer de raapkoekjes met een plakje gerookte zalm, de mierikswortelsaus, rucola en werk af met de rest van de bieslook.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 510.13 kcal
Koolhydraten 38.05 g
waarvan suikers 7.78 g
Vet 28.7 g
waarvan verzadigd 5.31 g
Proteïnen 25.81 g
Vezels 6.45 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin