Knolselderstamppot met veggie gehakt, appel en uiensaus

30 MIN
2 personen
Knolselderstamppot met veggie gehakt, appel en uiensaus

Foodbagchef Sofie: "Comfort food, but make it plantbased, daar hou ik van. Onder deze knolselderstamppot meng ik curly kale: een soort boerenkool met frisse, pittige bladeren. Ik serveer seitangehakt met appelblokjes erbij, maar meng die gerust mee onder de stamppot."

Ingrediënten

  • 500 gr. bloemige aardappelen
  • 300 gr. knolselderblokjes
  • 1 gele ui
  • ½ blokje groentebouillon
  • ½ rode appel
  • 180 gr. seitan gehakt
  • 15 gr. pijnboompitten
  • 2 kl shoarmakruiden
  • 50 gr. curly kale
  • boter
  • 1 el bloem
  • scheutje (plantaardige) melk
  • snuifje nootmuskaat
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet samen met de knolselder net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
  2. Uiensaus: snijd de ui in ringen. Smelt een klontje (plantaardige) boter in een pan en bak de ui glazig op middelhoog vuur. Strooi de bloem erover en roer goed om (zie tip). Blus met 50 ml water per persoon en verkruimel de bouillon erover. Laat 2 min. indikken. Proef en breng verder op smaak met zwarte peper.
  3. Snijd de appel in blokjes van 1 cm (schillen hoeft niet). Smelt opnieuw een klontje (plantaardige) boter in een tweede pan en bak het seitan gehakt samen met de pijnboompitten en appel goudbruin op middelhoog vuur. Kruid met de shoarmakruiden, zout en zwarte peper.
  4. Stamppot: giet de aardappelen en knolselder af en stamp samen met de plantaardige drink/melk tot een smeuïge puree. Schep de curly kale onder de warme puree en laat slinken, zet de pot eventueel nog even op zacht vuur. Kruid met nootmuskaat, zout en zwarte peper.
  5. Serveer de knolselderstamppot met het seitan gehakt en de uiensaus. Smakelijk!
  6. TIP: Een koffielepeltje mosterd bij de ajuin is ook lekker in de saus.