Knolseldersoep met hazelnoot

40 MIN
4 personen
Knolseldersoep met hazelnoot

Knolselder en hazelnoot zijn beste vriendjes! Ze passen perfect bij elkaar in dit heerlijke herfstige soepje.

Ingrediënten

  • 1 knolselder
  • 1 aardappel
  • 1 ui
  • 2 preiwitten
  • 2 stengels selder
  • 50 g hazelnoten, gepeld
  • 1 l groentebouillon
  • 1 dl room
  • 1 el boter
  • 1 el hazelnootolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil en snij de knolselder en aardappel in blokjes. Snij de ui grof. Snij de preiwitten in ringen. Snij de witte selder in blokjes.
  2. Smelt 1 eetlepel boter in een kookpot en stoof de groenten aan. Voeg na 5 minuten de groentebouillon toe en kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat 30 minuten pruttelen.
  3. Mix de soep met een staafmixer en roer de room door de soep. Serveer de soep met wat grofgehakte hazelnoten en enkele druppels hazelnootolie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 371.27 kcal
Koolhydraten 22.01 g
waarvan suikers 6.54 g
Vet 25.93 g
waarvan verzadigd 9.03 g
Proteïnen 10.07 g
Vezels 5.16 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin