Knolseldersoep met brie-appel toast

30 MIN
2 personen
Knolseldersoep met brie-appel toast

Een heerlijk herfstig soepje met een zalige begeleider: knolseldersoep met originele brie-appel toasts van onder de grill. Een vegetarisch kommetje comfort food. Dit smaakt het beste na een echte herfstwandeling!

Ingrediënten

  • 2 broodjes
  • ¾ knolselder
  • 1 prei
  • 150 g bloemige aardappelen
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 groentebouillonblokje
  • 150 g brie
  • 1 appel
  • 1 stick honing
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de broodjes op het rooster van de oven en bak ze 8 minuten.
  2. Schil de knolselder en snij in grove stukken. Snij het wit van de prei in ringen. Schil en snij de aardappelen in blokjes. Snij de stengels van de peterselie. Bind de peterseliestengels samen met de takjes tijm en laurier samen met keukentouw. Dit is het kruidentuiltje.
  3. Smelt de boter in een kookpot en voeg de groenten toe. Stoof 5 min. en bestrooi dan met de bloem.
  4. Giet er per persoon 500 milliliter heet water bij. Voeg de groentebouillon en het kruidentuiltje toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten pruttelen.
  5. Verwarm ondertussen de grill van de oven voor. Halveer de broodjes in de lengte en besprenkel ze met de olijfolie. Snij de brie in plakjes en schik ze op de broodjes. Snij de appel ook in fijne plakjes en schik bovenop de brie. Verdeel er de honing over. Zet 3-4 minuten onder de grill van de oven.
  6. Verwijder het kruidentuiltje. Mix de soep met een staafmixer en kruid af met peper en zout. Laat de soep nog 2 minuten doorkoken.
  7. Snij de peterselie fijn. Serveer de knolseldersoep met de fijngesneden peterselie en de brie-appeltoast erbij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 882.24 kcal
Koolhydraten 90.08 g
waarvan suikers 18.64 g
Vet 40 g
waarvan verzadigd 20.99 g
Proteïnen 34.21 g
Vezels 9.96 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin