Knolselderpuree met champignonroomsaus en kippenburgers

30 MIN
2 personen
Knolselderpuree met champignonroomsaus en kippenburgers

Een lekker licht gerecht dat toch heerlijk winters smaakt? Wij verwennen je vandaag met kippenburgertjes met champignonroomsaus en zachte knolselderpuree erbij. Koolhydraatarm en toch lekker comfort food, kunnen we!

Ingrediënten

  • 1 knolselder
  • 1 sjalot
  • 300 g kippengehakt
  • 2 kl Provençaalse kruiden
  • 10 g bladpeterselie
  • 250 g champignons
  • 2 takjes tijm
  • 1 brikje lichte room
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 2 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de knolselder en snij in blokjes. Breng een pot met gezouten water aan de kook en kook de knolselderblokjes 20 minuten.
  2. Snij de sjalot fijn. Doe het kippengehakt in een kom en voeg de sjalot en de Provençaalse kruiden toe. Kruid met peper en zout. Meng en vorm met vochtige handen 2 burgertjes per persoon. Hak de bladpeterselie fijn.
  3. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en voeg de champignons en tijmblaadjes toe. Roerbak 5 minuten. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in de pan waarin je de champignons gebakken hebt. Bak de kippenburgers 4-5 minuten per kant. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  5. Giet de knolselder af en stamp fijn. Voeg de melk, boter, peper, zout en nootmuskaat toe.
  6. Voeg de champignons terug toe aan de pan waarin je de kippenburgers gebakken hebt. Voeg per persoon 50 milliliter heet water en de lichte room toe. Verkruimel er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon bij. Meng goed, laat goed doorwarmen en kruid bij met peper en zout.
  7. Serveer de knolselderpuree met de kippenburgers en de champignonroomsaus. Werk af met de fijngehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 708.51 kcal
Koolhydraten 28.12 g
waarvan suikers 3.7 g
Vet 44.97 g
waarvan verzadigd 17.86 g
Proteïnen 44.68 g
Vezels 3.88 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin