Knolselderpuree met champignonroomsaus en kippenburgers

30 MIN
2 personen
Knolselderpuree met champignonroomsaus en kippenburgers

Een lekker licht gerecht dat toch heerlijk winters smaakt? Wij verwennen je vandaag met kippenburgertjes met champignonroomsaus en zachte knolselderpuree erbij. Koolhydraatarm en toch lekker comfort food, kunnen we!

Ingrediënten

  • 1 knolselder
  • 1 sjalot
  • 300 g kippengehakt
  • 2 kl Provençaalse kruiden
  • 10 g bladpeterselie
  • 250 g champignons
  • 2 takjes tijm
  • 1 brikje lichte room
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 2 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de knolselder en snij in blokjes. Breng een pot met gezouten water aan de kook en kook de knolselderblokjes 20 minuten.
  2. Snij de sjalot fijn. Doe het kippengehakt in een kom en voeg de sjalot en de Provençaalse kruiden toe. Kruid met peper en zout. Meng en vorm met vochtige handen 2 burgertjes per persoon. Snij de bladpeterselie fijn.
  3. Snij de champignons in plakjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en voeg de champignons en tijmblaadjes toe. Roerbak 5 minuten. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in de pan waarin je de champignons gebakken hebt. Bak de kippenburgers 4-5 minuten per kant. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  5. Giet de knolselder af en stamp fijn. Voeg de melk, de boter en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  6. Voeg de champignons terug toe aan de pan waarin je de kippenburgers gebakken hebt. Voeg per persoon 2 eetlepel water en de lichte room toe. Verkruimel er de kippenbouillon bij. Meng goed, laat goed doorwarmen en kruid bij met peper en zout.
  7. Serveer de knolselderpuree met de kippenburgers en de champignonroomsaus en werk af met de fijngesneden peterselie.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 708.51 kcal
Koolhydraten 28.12 g
waarvan suikers 3.7 g
Vet 44.97 g
waarvan verzadigd 17.86 g
Proteïnen 44.68 g
Vezels 3.88 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin