Knolseldergratin met zalm

50 MIN
4 personen
Knolseldergratin met zalm

Een supereenvoudige maar overheerlijke ovenschotel met zalm, aardappel en knolselder. Puur comfortfood voor op een herfstige of winterse dag. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 400 g zalmfilet, in repen
  • 500 g aardappelen, geschild en in blokjes, bloemig kokende
  • ½ knolselder, geschild en in blokjes
  • 60 g kaas, geraspt
  • 60 g paneermeel
  • 1 el boter
  • ½ kl nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de knolselder en de aardappelen 20 minuutjes gaar in gezouten water.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  3. Giet de groenten af en bewaar het kookvocht. Pureer de aardappelen met de knolselder en een eetlepel boter. Voeg een beetje kookvocht toe. Kruid bij met de nootmuskaat, peper en zout.
  4. Schep de helft van de groentenpuree in 4 ingevette ovenschaaltjes. Verdeel hierover de repen zalm en dek weer af met de rest van de puree. Strooi hierover het paneermeel en de kaas.
  5. Zet de gratins 15 minuten in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 467.06 kcal
Koolhydraten 35.28 g
waarvan suikers 0.93 g
Vet 21.22 g
waarvan verzadigd 6.78 g
Proteïnen 31.39 g
Vezels 3.63 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin