Knoflook-parmezaan kipsaté's uit de airfryer

20 MIN
4 personen
Knoflook-parmezaan kipsaté's uit de airfryer

Kip uit de airfryer? Wordt de kip dan niet droog? Wij deden de testen en kunnen bevestigen: met de keuze van de juiste kip en marinade komt het helemaal goed! Probeer het vooral eens zelf!

Ingrediënten

  • 300 gr kippendijen, ontbeend
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 kl kipkruiden
  • 1 kl knoflookpoeder
  • 1 kl zout
  • 1 kl zwarte peper
  • 1 el olijfolie
  • satéprikkers
  • 50 gr boter
  • 3 teentjes knoflook
  • 10 gr platte peterselie
  • 50 gr parmezaan, geraspt
  • 1 kl chilivlokken

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de kip in fijne reepjes en doe in een kom. Voeg het paprikapoeder, kipkruiden, knoflookpoeder, zout, zwarte peper en olijfolie toe. Meng goed. Rijg de kippenreepjes op satéprikkers.
  2. Schik de satéprikkers in het mandje van de airfryer. Bak 10 minuten op 190 ºC.
  3. Pers de knoflook. Smelt de boter met de knoflook. Hak de peterselie fijn. Meng de gesmolten boter met de helft van de fijngehakte peterselie, de helft van de parmezaan en de helft van de chilivlokken.
  4. Bestrijk de kipsaté's aan beide kanten met het botermengsel. Bak nog 2 minuten op 190 ºC in de airfryer.
  5. Serveer de kipsaté's met de rest van de fijngehakte peterselie, chilivlokken en parmezaan. Smakelijk!