Knapperige tiramisu in filodeeg

270 MIN
4 personen
Knapperige tiramisu in filodeeg

Een lekkere klassieker in een knapperig jasje is deze tiramisu in filodeeg. Je maakt dit dessertje makkelijk op voorhand zodat het kan opstijven in de koelkast.

Ingrediënten

  • 4 vellen filodeeg
  • 8 aardbeien, in plakjes
  • 6 lange vingers
  • 2 eieren, gesplitst
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml koffie
  • 3 el Amaretto
  • 4 el suiker
  • 2 el cacaopoeder

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Vouw de vellen filodeeg dubbel en verdeel ze over 4 muffinvormpjes. Knip de uiteindes zodat het mooi rond is. Bak de bodempjes goudbruin in de oven en laat even afkoelen.
  3. Klop de eiwitten stijf met de helft van de suiker. Klop dan ook de eidooiers tot een schuimige massa met de overige suiker.
  4. Doe de mascarpone in een grote kom. Voeg de eidooiers toe en meng goed. Spatel dan voorzichtig het eiwitmengsel eronder. Schenk er een eetlepel amaretto bij en roer nog eens goed.
  5. Schenk de koffie in een kom samen met de overige amaretto. Dompel hierin de lange vingers.
  6. Verdeel de helft van de lange vingers over de filo-bodempjes. Schep er dan een laag mascarpone op en een laag aardbeien. Leg daarover de de rest van de lange vingers, de mascarpone en de aardbeien.
  7. Laat de tiramisu 4 uur opstijven. Werk af met wat cacaopoeder.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 547.3 kcal
Koolhydraten 44.59 g
waarvan suikers 28.38 g
Vet 32.93 g
waarvan verzadigd 20.43 g
Proteïnen 10.68 g
Vezels 3.51 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin