Foodbagchef Deborah: "McFish, maar maak het gezonder", komt voor mekaar! Serveer wortelfrietjes, extra groentjes en een lekker sausje erbij. Zalig toch?
Ingrediënten
400 gr wortelfrietjes, of snijd wortelen zelf in frietjes
½ ijsbergsla
1 tomaten
2 potato buns
2 kabeljauwburgers
50 gr tartaarsaus
olie
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Spreid de wortelfrietjes uit op de bakplaat. Besprenkel met een klein scheutje olie en
rooster in 25-30 min. krokant in de oven (zie tip). Bestrooi vervolgens met wat zout.
Scheur intussen de ijsbergsla in stukken en snijd de tomaat in plakjes.
Rooster de potato bun de laatste 5 min. mee in de oven bij de wortelfrietjes.
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kabeljauwburger 3-4 min. per kant op middelhoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper.
Bestrijk de potato bun met de tartaarsaus en schik de tomaat, ijsbergsla en kabeljauwburger erop. Serveer met de wortelfrietjes. Smakelijk!
TIP: Liever in de airfryer? Kruid de wortelfrietjes met je lievelingskruiden en bak 2 keer 6 min op 190°C in de airfryer.
Schud halverwege en voeg zout pas achteraf toe voor de perfecte crunch!