Klassieke pasta bolognaise met veggie gehakt, wortel en selder
35 MIN
2 personen
Deze klassieker heeft eigenlijk geen intro nodig, toch? We maken 'r een gezonde veggievariant op met volkoren pasta. Die geeft extra bite en bevat lekker veel vezels.
Ingrediënten
1 gele ui
100 gr stoofselder
2 wortelen
400 gr tomatenpulp
200 gr volkoren spaghetti
250 gr veggie gehakt
2 kl Italiaanse kruiden
50 gr geraspte kaas
olijfolie
1 kl gedroogde oregano
1 blaadje laurier
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Hak de ui fijn. Snijd de selder in boogjes van 2-3 cm en de wortel in dunne
plakjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een kookpot en fruit de ui glazig. Voeg de selder en wortel toe en roerbak zo'n 5 min. op middelhoog vuur (zie tip). Voeg vervolgens de tomatenpulp toe en kruid met de oregano, laurier, zout en zwarte peper. Verlaag het vuur en laat zo'n 10 min. sudderen op zacht vuur.
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta in zo'n 8 min. al dente.
Verhit intussen een scheutje olijfolie in een pan. Bak het veggie gehakt bruin op middelhoog vuur. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, zout en zwarte peper. Meng het veggie gehakt onder de saus.
Schep de spaghetti onder de bolognaisesaus en werk af met de geraspte kaas. Smakelijk!
TIP: Nog een restje witte wijn over? Blus er de groenten mee.