Dé klassieke kaneelrolletjes, met dank aan collega Isa van Foodbag voor het heerlijke recept. Ideaal voor een Zweedse fika!
Ingrediënten
400 gr bloem
120 gr melk, lauw, niet heet
120 gr water, lauw, niet heet
120 gr boter, zacht
40 gr suiker
5 gr zout
3 gr droge gist
80 gr lichtbruine suiker
5 gr kaneel
1 eidooier
Bestel deze producten online
BEREIDING
Doe de bloem, melk, water, 60 gr zachte boter, suiker, zout en droge gist in een standmixer (met deeghaak) en meng 10 minuten. Laat het deeg 30 minuten rusten.
Maak ondertussen de vulling: klop de rest van de boter, lichtbruine suiker en kaneel op tot een romig mengsel.
Rol het gerezen deeg uit op een met bloem bestoven werkoppervlak tot een grote rechthoek. Bestrijk met de vulling tot de rand. Rol op in de lengte tot een dikke rol. Snijd in plakken (tip: snij in het midden, snij dan opnieuw in het midden van de helften en snij vervolgens telkens in 3 stukken, zo heb je 12 gelijke stukken). Schik bakpapier in een rechthoekige bakvorm en schik de rolletjes erin. Laat opnieuw 60 minuten rijzen, afgedekt op een warme plek.
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Klop de eidooier los met wat water en bestrijk hiermee de kaneelrolletjes.
Bak de kaneelrolletjes 15 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer lauw met een heerlijk kopje koffie of tasje thee bij.