Kipspiesjes met spek en abrikoos en couscousslaatje

30 MIN
4 personen
Kipspiesjes met spek en abrikoos en couscousslaatje

Een origineel spiesje voor op de barbecue, met kip, abrikoos, spek en een lekker fris couscousslaatje erbij.

Ingrediënten

  • 2 kipfilet, in blokjes
  • 150 g couscous
  • 4 plakjes gezouten spek
  • 12 gedroogde abrikozen
  • 50 g pecannoten, grof gehakt
  • 25 g amandelen, geroosterd
  • 2 lente-uitjes, fijngehakt
  • 500 ml kippenbouillon
  • 2 el citroensap
  • ½ limoen, geperst
  • 2 el Marsala wijn
  • 3 el cajunkruiden
  • 2 el olijfolie
  • platte peterselie
  • 1 pimentpeper, fijngehakt

BEREIDING

  1. Verhit de grill of barbecue.
  2. Verwarm de kippenbouillon en blancheer er de kippenblokjes gedurende 5 minuten in, laat afkoelen.
  3. Maak een marinade van de cajunkruiden, citroensap, de olie en de marsalawijn. Besmeer er de kippenblokjes mee in en laat ze nog 15 minuten in de marinade in de koelkast liggen.
  4. Draai rond de 8 abrikozen telkens een half plakje ontbijtspek. Steek afwisselend een kippenblokje en abrikoos op metalen spiesjes. Maak zo 4 spiesjes. Grill de spiesjes tot ze mooi beginnen kleuren.
  5. Gaar ondertussen de couscous zoals aangegeven op de verpakking.
  6. Meng de couscous met de amandelen, de pecannoten, de lente-ui, de pimentpeper, het limoensap, wat gehakte peterselie en tenslotte de gehakte abrikozen. Serveer dit bij de spiesjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 525.62 kcal
Koolhydraten 29.27 g
waarvan suikers 15.21 g
Vet 34.3 g
waarvan verzadigd 7.91 g
Proteïnen 22.84 g
Vezels 4.01 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin