Kipsaté met pindasaus en komkommersalade

70 MIN
4 personen
Kipsaté met pindasaus en komkommersalade

Een heerlijk Indonesisch geïnspireerd gerechtje, deze sappige kipsatés, of satay zoals zij zeggen, met pindasaus en een frisse komkommersalade. Heerlijk!

Ingrediënten

  • 600 g kippendijen, ontbeend
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el sesamolie
  • 3 el sojasaus
  • 1 el honing
  • Pindasaus

  • 1 kl sambal oelek
  • 150 g pindakaas
  • 200 ml kokosmelk
  • ½ limoen
  • Komkommersalade

  • 1 komkommer
  • 1 limoen
  • 3 lente-uitjes
  • 1 el vissaus
  • 1 el sesamzaad

BEREIDING

  1. Snij de kippendijen in blokjes van 2 x 2 cm. Week 8 satéstokjes in water.
  2. Doe de knoflook, sesamolie, sojasaus en honing in een blender en mix fijn. Doe in een kom en meng de kippenblokjes onder deze marinade. Bedek met plastiekfolie en zet minstens een uur in de koeling.
  3. Meng de kokosmelk met de pindakaas, de sambal oelek en het sap van een halve limoen. Dit is de pindasaus.
  4. Trek de komkommer in lange linten met een dunschiller. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Meng het sap van 1 limoen met de vissaus en sesamzaadjes. Besprenkel de komkommerlinten en lente-ui met deze marinade en laat even staan.
  5. Rijg de stukjes gemarineerde kip aan de satéstokjes en bak ze in een pan of rooster op de barbecue. Serveer met de pindasaus en komkommersalade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 650.04 kcal
Koolhydraten 19.42 g
waarvan suikers 14.75 g
Vet 44.18 g
waarvan verzadigd 15.26 g
Proteïnen 43.7 g
Vezels 3.63 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin