Kipsaté met hasselbackaardappelen

65 MIN
2 personen
Kipsaté met hasselbackaardappelen

Mini-effort, maxi-effect: zo hebben we het graag! En dat is precies wat je krijgt met hasselbackaardappelen. Met dank aan chef Leif Elisson uit het Zweedse restaurant Hasselback die op het lumineuze idee kwam om aardappelen in flinterdunne plakjes te snijden en ze zo te roosteren in de oven. Smaklig måltid!

Ingrediënten

  • 400 gr aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el bruscetta verde kruidenmix
  • 300 gr kippendijen
  • 10 gr bieslook
  • 125 gr volle yoghurt
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 kl currypoeder
  • 1 gele courgette
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier.
  2. Spoel de aardappelen en boen ze goed schoon. Snijd de aardappelen in zo dun mogelijke plakjes maar snijd de aardappel niet helemaal door (zie foto en tip). Schik ze op de bakplaat. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Steek de knoflook tussen de aardappelen. Strooi de helft van de bruschetta verde kruidenmix over de aardappelen en besprenkel met een flinke scheut olijfolie, zout en zwarte peper. Schuif de aardappelen zo'n 35-40 min. de oven in of tot ze mooi goudbruin en beetgaar zijn.
  3. Snijd de kip in gelijke stukken van zo'n 2 cm. Besprenkel met een scheut olijfolie en kruid met de rest van de bruschetta verde, zout en zwarte peper. Masseer de kruiden en de olijfolie met je handen in de kip. Spies de stukjes kip vervolgens op de satéstokjes en leg de laatste 15 min. mee op de bakplaat bij de aardappelen.
  4. Hak intussen de bieslook fijn. Meng onder de yoghurt samen met de honing en breng op smaak met het currypoeder, zout en zwarte peper.
  5. Snijd de courgettes in de lengte in dunne plakken. Laat een grillpan goed warm worden op het vuur en grill de courgettes. Kruid ze met een snuifje zout en zwarte peper. Grill niet te veel courgettes tegelijk zodat ze mooi kunnen garen.
  6. Controleer of de aardappelen en de kip gaar zijn. Serveer samen met de gegrilde courgettes en de currydip. Smakelijk!
  7. TIP: Graag sneller? Gaar de aardappelen alvast 6 min. in de microgolfoven op ongeveer 700 watt. Te veel gedoe voor jou? Snijd de aardappelen in wedges en bak ze 20-25 min. in de voorverwarmde oven.