Kippensoep met spirelli

55 MIN
4 personen
Kippensoep met spirelli

Deze volwaardige maaltijdsoep op basis van kip en spirelli is een perfect gerecht voor herfstige dagen. Groenten aanstoven, de volledige kip er op, water met een bouillonblokje toevoegen en 45 minuten laten pruttelen. Vervolgens de kip in reepjes trekken en op het einde de spirelli toevoegen.

Ingrediënten

  • 1 kip
  • 150 g spirelli
  • 4 wortelen
  • 2 prei
  • 4 stengels selder
  • 1 ui
  • 3 takjes tijm
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui en prei in ringen. Snij de selder in boogjes. Schil en snij de wortelen in blokjes. Rits de blaadjes van de tijm.
  2. Smelt de boter in een kookpot en voeg de groenten en tijm toe. Laat 5 min. stoven onder deksel.
  3. Voeg 1,5 l water, het bouillonblokje en de volledige kip toe. Breng aan de kook en laat 45 min. pruttelen.
  4. Schep de kip uit het kookvocht en laat wat afkoelen. Voeg ondertussen de spirelli toe aan de soep en laat 8 min. koken.
  5. Verwijder het vel van de kip en trek het vlees los en in reepjes. Voeg het kippenvlees terug toe aan de soep. Kruid de soep met peper en zout en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 594.24 kcal
Koolhydraten 43.12 g
waarvan suikers 14.69 g
Vet 24.37 g
waarvan verzadigd 7.43 g
Proteïnen 46.55 g
Vezels 11.69 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin