Kippenhaasje in champignonsaus, gebakken patatjes en komkommersalade
35 MIN
2 personen
Foodbagchef Deborah: "Een klassieker van formaat: deze kip in champignonsaus. Ik maak de saus iets lichter door zure room te gebruiken in plaats van volle room. Even lekker!"
Ingrediënten
250 gr kastanjechampignons
400 gr vastkokende aardappelen
300 gr kippenhaasjes
1 teentje knoflook
200 gr zure room
½ blokje kippenbouillon
1 komkommer
10 gr bieslook
olijfolie
boter
scheutje witte wijnazijn
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snijd de champignons in 4, grotere exemplaren in 6.
Snijd de aardappelen in stukken van 3 cm en zet net onder water met een flinke snuif zout. Kook in 15-20 min. gaar, giet af en laat afkoelen.
Verhit een scheutje olijfolie en een klontje boter in een pan op hoog vuur (zie tip). Bak de kippenhaasjes in zo'n 5-8 min. goudbruin en gaar op hoog vuur. Haal uit de pan. Voeg opnieuw een klontje boter toe en roerbak de champignons 4-6 min. Pers de knoflook erbij. Verlaag het vuur en schep de zure room erbij. Verkruimel de bouillon erover en laat de champignonsaus 3-4 min. sudderen op zacht vuur (laat zeker niet meer koken). Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper. Voeg de kippenhaasjes opnieuw toe.
Snijd de komkommer in gelijke blokjes en hak de bieslook fijn. Breng de komkommer op smaak met een scheutje olijfolie, witte wijnazijn, zout en zwarte peper. Schep ook de bieslook eronder.
Smelt een klontje boter en een scheutje olijfolie in een tweede pan en bak de aardappelen op middelhoog tot hoog vuur. Schep niet te vaak om, geef ze de kans om krokant te worden. Houd warm.
Serveer de kippenhaasjes met de champignonsaus, gebakken aardappelen en de komkommersalade. Smakelijk!
TIP: Ik gebruik hier zowel olijfolie als boter. Olijfolie zorgt voor het goudbruin korstje, boter voor de smaak.