Kippengehaktbroodje met puree en tomatensla

50 MIN
4 personen
Kippengehaktbroodje met puree en tomatensla

Met dit zuiderse kippengehaktbroodje zal je scoren! Super lekker met aardappelpuree en een frisse tomatensla erbij.

Ingrediënten

  • 500 g kippengehakt
  • 1 kg aardappel, geschild en in stukken
  • 100 g rucola
  • 150 g tomaten, in partjes
  • 250 g zongedroogde tomaten, in reepjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 50 g pijnboompitten, geroosterd
  • 50 g paneermeel
  • 100 g parmezaan, geraspt
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 eidooiers
  • 150 ml melk
  • 1 kl balsamico
  • 2 el olijfolie
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng het kippengehakt met het losgeklopte ei, de knoflook, de parmezaan en de peterselie. Kruid bij met peper en zout en meng goed.
  3. Vorm met vochtige handen een langwerpig broodje. Rol in het paneermeel en leg dan in een ingevette ovenschaal. Besprenkel met een eetlepel olijfolie en zet 35 minuten in de oven.
  4. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en laat even uitlekken.
  5. Stamp met een pureestamper de aardappelen fijn. Meng met de melk en de eidooiers. Kruid bij met peper en zout.
  6. Meng de rucola met de zongedroogde tomaatjes, pijnboompitjes en partjes tomaat. Besprenkel met de overige olijfolie en de balsamico. Kruid bij met peper.
  7. Snijd het gehaktbroodje en verdeel de plakjes over de borden. Serveer met de rucola-salade en de puree.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 745.67 kcal
Koolhydraten 54.98 g
waarvan suikers 4.66 g
Vet 34.38 g
waarvan verzadigd 10.35 g
Proteïnen 50.53 g
Vezels 8.28 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin