Kippenburger met avocado en feta

25 MIN
4 personen
Kippenburger met avocado en feta

Een hamburger hoeft niet altijd met een plakje kaas en een schijfje tomaat. Probeer eens deze kippenburger met feta en avocado. Verrassend en origineel!

Ingrediënten

  • 800 g kippengehakt
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 1 avocado, in stukjes
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 1 rode ui, in schijven
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 chilipeper, ontpit en fijngehakt
  • 200 g feta, in blokjes
  • 1 el limoensap
  • 1 el olijfolie
  • 1 el koriander, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de grillplaat voor.
  2. Doe het gehakt in een kom en meng het met de sjalot, chilipeper en koriander. Kruid af met peper en zout. Vorm 4 grote hamburgers uit het gehakt. Rooster ze gaar onder de grill.
  3. Rooster ook de rode uiringen onder de grill.
  4. Plet de avocado met een vork en roer er voorzichtig de tomatenblokjes en 1 eetlepel olijfolie door. Breng op smaak met het limoensap, peper en zout. Zet even opzij.
  5. Snijd de hamburgerbroodjes open en beleg de onderkant met het avocado-mengsel. Leg hierop de hamburger en werk af met de rode uiringen en fetablokjes. Dek de hamburger af en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 696.47 kcal
Koolhydraten 30.3 g
waarvan suikers 5.36 g
Vet 38.39 g
waarvan verzadigd 14.67 g
Proteïnen 55.09 g
Vezels 6.59 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin