Kippenbouten met honing en sinaasappel

105 MIN
8 stuks
Kippenbouten met honing en sinaasappel

Deze kippenbouten worden gemarineerd in honing, sinaasappel en sojasaus. Dat zorgt voor een heerlijk knapperig gekaramelliseerd korstje. Zalig!

Ingrediënten

  • 8 kippenbouten
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 sinaasappels, geperst en geraspt
  • 4 el honing
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el sojasaus
  • 3 el droge sherry
  • 2 el sesamolie
  • 2 el olijfolie
  • klontje boter
  • 3 handvol koriander
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Doe het sap en de zeste van de sinaasappelen in een kom en voeg er de knoflook, honing, ketjap, sojasaus, sherry, sesamolie en olijfolie aan toe.
  2. Prik met een vork gaatjes in de kippenbouten. Plaats ze naast elkaar in een schaal en overgiet met de versgemaakte marinade. Dek af met folie en laat 1 uur marineren. Draai ze af en toe om.
  3. Laat wat boter smelten in een grote pan. Haal de kippenbouten uit de marinade en kruid ze met peper en zout. Bak ze kort even aan op een hoog vuur zodat ze goudbruin kleuren. Blus af met een beetje marinade en laat verder 25 minuten afgedekt bakken op een laag vuur. Draai de bouten regelmatig om.
  4. Serveer ze in een schaal en overgiet met wat saus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 447.16 kcal
Koolhydraten 14.27 g
waarvan suikers 13.04 g
Vet 16.2 g
waarvan verzadigd 4.5 g
Proteïnen 59.83 g
Vezels 1.56 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin