Kippenbillen met chorizo, hele look en citroen in de oven
40 MIN
4 personen
Ingrediënten
8 kippenbouten
200 g chorizo
8 aardappelen, vastkokend
12 teentjes knoflook
1 citroen
1 el olijfolie
2 el bieslook, fijngehakt
1 el paprikapoeder
peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Kruid de kippenbouten met peper, zout en paprikapoeder. Pel de lookteentjes, blancheer ze 2 minuten in water. Snijd de chorizo in plakjes.
Kook de aardappelen 5 minuten in de schil, in gezouten water. Snijd ze in kwartjes.
Boen de citroen schoon met heet water. Snijd ze in plakjes.
Braad de kippenbouten aan in 2 eetlepels olijfolie. Leg ze in een grote ovenschaal. Bak in dezelfde pan, in een beetje olijfolie, de geblancheerde knoflookteentjes en de plakjes chorizo kort aan.
Leg de knoflook, de worst, de aardappelen en de citroen bij de kip in de ovenschaal. Zet 25 minuten in een oven op 200 °C.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.