Kippenbil met gestoofde rode kool, appeltjes en peterseliepatatjes

30 MIN
2 personen
Kippenbil met gestoofde rode kool, appeltjes en peterseliepatatjes

Foodbagchef Caroline: "Voilà, echt een klassiek bordje vandaag! Rode kool met appeltjes én rozijntjes, peterseliepatatjes en een sappige kippenbil. Met de groetjes van de bomma!"

Ingrediënten

  • 2 kippenbillen
  • 2 kl BBQ-kruiden
  • 25 gr rozijnen
  • 400 gr vastkokende aardappelen
  • 1 gele ui
  • 400 gr gesneden rode kool
  • 1 rode appel
  • 10 gr krulpeterselie
  • 1 el vloeibare honing
  • boter
  • 1 kl azijn
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schik de kippenbil in een ovenschaal. Kruid met de BBQ-kruiden, zout en zwarte peper. Wrijf de kruiden met je handen in de kip. Leg enkele klontjes boter erop en bak 25-30 min. in de oven.
  3. Laat de rozijnen wellen in lauw water.
  4. Snijd de aardappelen in stukken van zo'n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
  5. Snipper de ui fijn. Smelt een klont boter in een pot en stoof de ui glazig op middelhoog vuur. Voeg de rode kool en een scheutje water toe. Snijd de appel in blokjes (schillen hoeft niet) en voeg toe. Laat 15 min. pruttelen op zacht vuur, voeg een extra scheutje water toe als het verdampt is.
  6. Hak de peterselie fijn. Giet de aardappelen af en meng een klontje boter en de peterselie eronder.
  7. Giet de rozijnen af. Meng onder de rode kool, samen met de honing en een scheutje azijn. Kruid met zout en zwarte peper (zie tip).
  8. Controleer of de kippenbil goudbruin en gaar is. Serveer met de rode kool en peterseliepatatjes.
  9. TIP: Bij het testen van dit gerecht, viel het op dat iedere collega zijn rode kool graag iets anders afgekruid heeft. Proef en voeg naar eigen smaak wat extra zout, azijn of suiker toe.