Kipfilet met veldsla-spekjesstoemp en champignonroomsaus
30 MIN
2 personen
Van comfortfood gesproken. Malse kipfilet, zachte puree met krokante spekjes erin en - alsof dat nog niet voldoende is - een romige champignonsaus. De hemel op aarde, toch?
Ingrediënten
500 gr bloemige aardappelen
2 kipfilets
250 gr champignons
100 ml room
50 gr spekreepjes
100 gr veldsla
10 gr platte peterselie
boter
olijfolie
1 kl mosterd
scheutje melk
snuifje nootmuskaat
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet) en zet in een kookpot net onder water met een snuif zout. Kook in 15-20 min. gaar.
Kruid de kipfilet met zout en zwarte peper. Verhit een scheut olijfolie in een pan en korst de kipfilet langs beide kanten aan. Haal uit de pan en leg in een ovenschaal. Laat de kip zo'n 12-15 min. verder garen in de voorwarmde oven.
Snijd de champignons in 4, grotere exemplaren in 6. Smelt een klontje boter in een andere pan en bak de champignons 3 min. op hoog vuur, tot ze beginnen te 'piepen'. Kruid met zout en flink wat zwarte peper. Zet het vuur lager en blus met de room. Voeg vervolgens de mosterd toe en roer los. Proef van de saus en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
Bak de spekjes krokant in de pan van de kipfilet. Giet de aardappelen af. Stamp samen met een scheutje melk tot een smeuïge puree. Schep de spekjes en de veldsla eronder (zie tip). Kruid met nootmuskaat, zout en zwarte peper.
Hak de peterselie fijn en schep onder de champignonsaus. Controleer of de kipfilet gaar is en serveer met de veldsla-spekjesstoemp en de champignonroomsaus. Smakelijk!
TIP: Je hoeft de veldsla niet voor te garen. Door de warmte van de aardappelen slinkt de veldsla bijna onmiddellijk.