Kipfilet met quinoa, groene asperges en sperziebonen

25 MIN
4 personen
Kipfilet met quinoa, groene asperges en sperziebonen

Een lekker gezonde bowl met stukjes kipfilet, groene asperges, sperzieboontjes en voedzame quinoa. Werk af met citroensap voor een frisse toets.

Ingrediënten

  • 4 kipfilet
  • 240 g quinoa
  • 450 g groene asperges, in stukken
  • 200 g sperziebonen
  • 4 lente-uitjes, in ringetjes
  • 1 citroen, geraspt
  • 400 ml kippenbouillon
  • 1 el olijfolie
  • 4 takjes bladpeterselie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng de groentebouillon aan de kook en voeg de citroenzeste toe. Kook de quinoa hierin gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Kruid de kipfilets rondom met peper en zout. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kip gaar. Schep uit de pan en snijd in reepjes.
  3. Blancheer de asperges en de sperziebonen in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  4. Roer de quinoa los met een vork en kruid bij met peper en zout. Meng er dan de boontjes, de lente-uitjes en groene asperges door.
  5. Verdeel quiona met de groenten en de kippenreepjes over de borden. Werk af met de peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 472.81 kcal
Koolhydraten 44.79 g
waarvan suikers 4.62 g
Vet 10.22 g
waarvan verzadigd 1.87 g
Proteïnen 48.1 g
Vezels 6.34 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin