Kipfilet met Griekse pastasalade

50 MIN
4 personen
Kipfilet met Griekse pastasalade

Orzo is een Griekse pastasoort, en is ideaal om salades mee te maken. Doe er kipfilet en veel verse groenten bij, en je hebt een perfecte lichte lunch.

Ingrediënten

  • 4 kipfilet
  • 350 g Griekse pasta
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 komkommer, in blokjes
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 3 lente-uitjes, in ringetjes
  • 1 el limoensap
  • 100 ml kippenbouillon
  • 2 el witte wijnazijn
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 2 el honing
  • 1 el mosterd
  • 3 el olijfolie
  • 1 kl kerriepoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Meng een eetlepel olijfolie met de kerriepoeder, peper en zout. Laat de kipfilets 30 minuten marineren in de koelkast.
  2. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af.
  3. Meng de pasta met de paprikablokjes, de komkommer en de rode ui.
  4. Maak een dressing van de yoghurt, de wijnazijn, de overige olijfolie, de honing, de mosterd en het limoensap. Lepel onder de pastasalade.
  5. Rooster de gemarineerde kipfilets in een grilpan gaar.
  6. Meng de marinade van de kipfilets met de kippenbouillon en breng even aan de kook. Snijd de kipfilets zelf in plakjes.
  7. Verdeel de Griekse pastasalade over de borden. Leg hierover de plakjes kipfilet en werk af met de marinade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 656.2 kcal
Koolhydraten 72.77 g
waarvan suikers 14.9 g
Vet 16.47 g
waarvan verzadigd 2.91 g
Proteïnen 51.01 g
Vezels 5.89 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin