Kipfilet met champignonsaus, geroosterde aardappelen en pastinaak
30 MIN
2 personen
Foodbagchef Caroline: "Een heerlijk klassiek bordje voor de herfst. De pastinaak rooster ik mee in de oven. Je hoeft zelfs niet te verklappen aan je tafelgenoten dat die erin zit. Extra verborgen groenten!"
Ingrediënten
400 gr vastkokende aardappelen
1 pastinaak
2 kipfilets
125 gr witte champignons
1 teentje knoflook
100 gr zure room
50 gr veldsla
zout
zwarte peper
olie
boter
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de aardappelen en pastinaak in blokjes van 2 cm (schillen hoeft niet). Hussel op de bakplaat door elkaar met een scheutje olie, zout en zwarte peper. Rooster 20-25 min. in de oven, schep halverwege om.
Smelt een klontje boter in een braadpan. Kruid de kipfilet met zout en zwarte peper en bak zo'n 2 min. per zijde op hoog vuur. Verlaag vervolgens het vuur en laat nog 10 min. bakken op laag vuur met deksel op de pan. Schep uit de pan en houd warm.
Snijd ondertussen de champignons in 4, grotere exemplaren in 6. Pers de knoflook.
Smelt opnieuw een klontje boter in de pan van de kip en voeg de champignons en knoflook toe. Bak de champignons in 6-8 min. gaar. Haal de pan van het vuur en meng de zure room onder de champignons. Kruid met zout en flink wat zwarte peper (zie tip).
Serveer de kipfilet met de geroosterde aardappel en pastinaak, champignon- pepersaus en de veldsla. Smakelijk!
TIP: Wil je nog wat meer diepgang in je saus? Voeg het vocht dat uit de kipfilet komt en eventueel een lepeltje mosterd toe.