Foodbagchef Isa: "Met twee kleine kinderen in huis weet ik hoe moeilijk het is om ze genoeg groenten te laten eten. Dan komt het 'groenten in puree verstoppen' trucje van pas. Shhht niet verklappen."
Ingrediënten
500 gr bloemige aardappelen
2 stronkjes witloof
10 gr platte peterselie
1 sjalot
1 teentje knoflook
250 gr witte champignons
2 kipfilets
1 kl mosterd
100 ml (kook)room
boter
snuifje suiker
snuifje nootmuskaat
scheutje melk
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snijd de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
Snipper het witloof fijn. Hak de peterselie fijn. Versnipper de sjalot en pers de knoflook. Snijd de champignons in plakjes.
Smelt een klont boter in een pan en stoof het witloof 5-7 min. op middelhoog vuur. Bestrooi met de suiker (zie tip). Zodra het witloof zacht en licht gekaramelliseerd is, is het klaar. Kruid met een snuifje nootmuskaat, zout en zwarte peper.
Smelt een klont boter in een braadpan. Kruid de kipfilet met zout en zwarte peper en bak zo'n 2 min. per zijde op hoog vuur. Verlaag vervolgens het vuur en laat nog 5 min. bakken op laag vuur met deksel op de pan. Haal de kip uit de pan.
Smelt opnieuw een klont boter in de pan van de kip en bak de champignons 5 min. op hoog vuur, tot ze goudbruin kleuren. Verlaag het vuur en voeg de sjalot en knoflook toe. Laat meebakken, tot de sjalot glazig is. Voeg de mosterd toe en giet de room erbij. Meng de peterselie eronder. Proef van de saus en breng verder op smaak met zout en zwarte peper. Schik de kipfilet in de saus en laat nog 5 min. sudderen op zacht vuur, met het deksel op de pan.
Giet de aardappelen af en stamp, samen met een scheutje melk, tot een smeuïge puree. Kruid met de nootmuskaat, zout en zwarte peper. Schep het witloof onder de puree.
Serveer de kipfilet met de champignonroomsaus en witloofpuree. Smakelijk!
TIP: Het bittere kantje van het witloof verzacht met een snuifje suiker. Overdrijf zeker niet, we maken geen dessert natuurlijk.