Kipfilet in spekjasje met zoete aardappelpuree en spinazie

25 MIN
2 personen
Kipfilet in spekjasje met zoete aardappelpuree en spinazie

Een heel eenvoudig en snel gerecht, deze kipfilets in een spekjasje met zoete aardappelpuree en gestoofde spinazie. Terwijl de kipfilets garen in de oven, maak je de zoete aardappelpuree en stoof je de spinazie. Zo goed als geen werk en met een heel lekker resultaat. Zo hebben we het graag!

Ingrediënten

  • 250 g kipfilet
  • 4 plakjes gerookt spek
  • 400 g zoete aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g spinazie
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kruid elke kipfilet met peper en wikkel er 2 plakjes spek rond. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg er de kipfilets op. Zet 16 minuten in de voorverwarmde oven, draai de kipfilets halverwege om.
  2. Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes. Kook gaar in gezouten water in 10-12 minuten.
  3. Pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de spinazie samen met de knoflook, tot ze geslonken is. Kruid met peper en zout.
  4. Giet de zoete aardappelen af en stamp fijn. Kruid met peper en zout.
  5. Serveer de kipfilets met de zoete aardappelpuree en de gestoofde spinazie.

Dit gerecht zit in de 15gram Foodbox van maandag 25 februari.
Ontdek hier de andere gerechten waaruit je kan kiezen. Bestellen kan tot donderdagmiddag 21 februari om 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 560.83 kcal
Koolhydraten 35.06 g
waarvan suikers 5.86 g
Vet 23.48 g
waarvan verzadigd 15.74 g
Proteïnen 40.06 g
Vezels 6.23 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin