Kipburgers met salade van worteljulienne en ananas met yoghurtdressing

40 MIN
4 personen
Kipburgers met salade van worteljulienne en ananas met yoghurtdressing

Een heerlijke kipburger, met een exotische twist: met een salade van worteljulienne en ananas met yoghurtdressing. Voor een warme zomerse avond!

Ingrediënten

  • 500 g kippengehakt
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 450 g wortelen, geraspt
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 blik ananasschijf, in reepjes
  • 75 g rozijnen
  • 50 g paneermeel
  • 1 ei
  • 240 ml Griekse yoghurt
  • 2 el suiker
  • boter
  • 1 handvol waterkers
  • zout

BEREIDING

  1. Laat de rozijnen een halfuur trekken in warm water. Giet ze dan af en droog ze op een keukenhanddoek.
  2. Doe het gehakt in een mengkom en voeg er de sjalot, het ei en het paneermeel aan toe. Zet goed onder elkaar. Kruid met peper en zout. Maak er ronde burgers van en zet een kwartier in de koelkast.
  3. Mix de rozijnen samen met de ananas en wortelen in een kom. Doe er de yoghurt bij en roer om. Breng op smaak met de suiker en een snuifje zout. Meng goed onder elkaar en zet afgedekt in de koelkast.
  4. Bak de burgers goudbruin in boter. Leg ze op een opengesneden broodje en bedek met de wortel-ananassalade.Werk af met een takje waterkers.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 583.08 kcal
Koolhydraten 66.87 g
waarvan suikers 34.36 g
Vet 16.62 g
waarvan verzadigd 7.04 g
Proteïnen 37.67 g
Vezels 7.41 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin